субота, 4. мај 2013.

Удружење грађана Будућност Обреновца са новинарима у Чајничу

У четвртак 18. априла, Чајниче је у својој повратној посјети, обишла делегација из Обреновца, са представницима Удружења Будућност и новинарима из неколико информативних кућа, које су у Чајничу дочекали руководиоци општине на челу са Начелником Гораном Караџићем, а циљ посјете био је већи напредак и стабилнији односи ових двију општина у међусобној сарадњи, а по питању туризма, привреде, културе и спорта.
Циљ наше посјете Чајничу, прије свега јесте, да се поводом братимљења, још више зближимо и путем медија посебно представимо јавности, богатства, потенцијале и ресурсе, којима располаже ова општина. Имајући у виду, да доста људи са ових простора живи у Обреновцу, ова општина има велику могућност и намјеру, да помогне општини Чајниче на даљем путу ка сигурном развоју, рекао је Миломир Поповић, предсједник Удружења грађана Будућност Обреновца.
Овом приликом, представници медијских кућа, обишли су природна богатства којима располаже ова општина, Творницу воде, извориште Врело, Цркву Успења Пресвете Богородице, туристичко рекреативни комплекс Преврзма и излетиште Тројан, којима ће се посветити највећа пажња јавности.
Захваљујући нашим људима који су живјели и радили у овом мјесту, Славку Ћебићу некадашњем учитељу, те Миломиру Поповићу који је данас предсједник УГ  Будућност Обреновца,а на њихову иницијативу, остварили смо контакте у Обреновцу, након којих је услиједила организована узвратна посјета нама у Чајничу. Ми смо почетком године остварили контакте са УГ Будућност Обреновца, чији су нас представници повезали са Привредном комором Београда, а њихов план је и био да са новинарском екипом дођу у посјету Чајничу, те тако боље упознају потенцијале којима овде располажемо, појаснио је Начелник Горан Караџић.
У мају мјесецу, а у општини Вишеград, биће уприличен састанак, на којем ће бити представници општина Источне регије, те представници Обреновца и Београда, на којем ће досадашња сарадња добити на посебном значају, а са потврдом о међусобном братимљењу.
Ми смо се братимили са општином Обреновац, а даљи циљ ће бити, да ово братимљење буде поткрепљено и другим активностима у смислу културе, спорта, туризма, односно да понудимо све оно с чим располажемо и обратно, дакле да сама сарадња и братимљење не буде само на папиру, већ да то заживи и у сваком смислу буде обострано, јер сматрам да је то изнад свега битно за ову Регију. Чајниче има изузетно квалитетне дрвне сортименте, воду доброг квалитета, здраву храну, а гостопримство и све људске вриједности на завидном нивоу, за које се надам да ће бити корисно употријебљене, нагласио је Караџић.

Галерија

Новинарски запис

Нема коментара:

Постави коментар